boerderijverlichting Markelo

Uitslag 2021
contact
editie 2021

Uitslagen buurten, uitgelichte boerderijen en objecten

jurering

In de voorbije weken heeft men kunnen genieten van de Boerderijverlichting Markelo. Prachtig uitgelichte boerderijen en objecten, maar ook de buurten binnen de verlichtingsroute hadden hun buurt – op een creatieve manier – in de schijnwerpers gezet. Er werd gebouwd en geknutseld binnen een uitgekozen thema waarbij de saamhorigheid binnen de buurten na een lange ‘corona pauze’ weer merkbaar was.

Boerderij verlichting Markelo

“De saamhorigheid zal ons bijblijven”

Voor de juryleden Linda Haafkes, Wim Klaver en Gerrit Oosterkamp was het dan ook geen gemakkelijke opdracht om deze creatieve uitingen te beoordelen. Of zoals de jury het zelf aangeeft: ‘We hebben genoten van alle keren dat we de route hebben gereden. Een keuze maken uit al deze goed uitgewerkte thema’s is een onmogelijk opgave.

Een vliegende auto met bijbehorende vleugels van het thema Future in Stokkum. De ronkende motoren van de Heriker Cross. Heel veel Buurman & Buurmannen. Volop creativiteit maar bovenal de saamhorigheid zal ons bijblijven!’ De juryleden hebben hun beoordelingen uiteindelijk verdeeld in drie groepen; grote creativiteit, kleine creativiteit en de mooist uitgelichte boerderijen. De complete uitslag:

Grote creativiteit
  1. Elsenerbroek – Twentse Gebruiken
  2. Stoevelaarsweg – Golden Girls
  3. Brinkweg – Overall
kleine creativiteit
  1. Holtdijk 5 – Rogge Maaien
  2. Herikerweg 20 – Richte moal
  3. Veldstadwegs 5 – Houtzager ‘Gas Op’
boerderijen
  1. Herikerweg 17
  2. Brandveenweg 2
  3. Ensinkgoorsdijk 1

E-mail

info@boerderijverlichting.nl

route

19 t/m 29 oktober 2023
start 19.00 - 21.00 uur

LOCATIE START

Centrum Markelo
(volg de borden)